Postopek vračila – Effikal

PRITOŽBA PO DOSTAVI


Če je izdelek med dostavo poškodovan ali se ne ujema z vašim naročilom, nam v 48 urah po prejemu pošljite e -pošto.

Prosimo, pošljite elektronsko sporočilo s fotografijo pošiljke (z čitljivo nalepko) in fotografijo odpremljenega izdelka, kjer bodo poškodbe jasno vidne.

Vaša pritožba bo obravnavana prednostno in se vam za nevšečnosti iskreno opravičujemo.

POMEMBNO NA POGODBO

V 14 dneh po prejemu pošiljke imate možnost odstopiti od kupoprodajne pogodbe in hkrati imeti pravico do zamenjave blaga ali vračila kupnine.

Izdelek, ki ga želite zamenjati ali vrniti, ne sme biti poškodovan. Izdelek je treba vrniti v originalni in nepoškodovani embalaži skupaj z dodatki. V nasprotnem primeru bo zahtevek za zamenjavo ali vračilo zavrnjen ali le delno rešen.

V 14 dneh po prejemu pošiljke izpolnite obrazec na spodnji povezavi za zamenjavo ali vračilo blaga ali po elektronski pošti navedite, da želite prekiniti pogodbo.

Takoj, ko oddate obrazec, boste na svoj e-poštni naslov prejeli večmestno kodo za pritožbo v zvezi z menjavo ali vračilom blaga, ki mora biti napisana na ovojnici skupaj s podatki o naslovu. Če niste prejeli e -poštnega sporočila s kodo, se obrnite na nas po e -pošti.

Preden blago vrnete na naš naslov, obvezno preverite (npr. Potrditev naročila ali račun, ki ste ga prejeli po e -pošti), ali ste izdelek kupili v naši spletni trgovini. Če nam pošljete izdelek, ki ga niste kupili v naši trgovini, ne bomo odgovorni za napako in ne bomo vrnili paketa.

Izdelek nam pošljite najkasneje v 14 dneh od datuma izjav.


UlicaParmova 109
MestoMaribor
Država / provinca / pokrajina

Slovenija

Poštna številka2508
Telefonska številka

051-702-685


Priporočamo, da pošiljko pošljete kot priporočeno pošiljko - v primeru izgube paketa lahko še vedno rešimo vašo pritožbo na podlagi dokazila o dostavi prek številke za sledenje.

Stroške dostave pošiljke na naslov plača pošiljatelj. Plačilo po povzetju ni sprejeto.

Takoj, ko naš oddelek za pritožbe prejme paket, vam bomo v 8 delovnih dneh poslali nov izdelek ali vam povrnili kupnino.

Seznam artiklov, ki jih ni mogoče preklicati ali kupiti. omejeno na:

Detergenti, polirne paste,…: Izdelek je mogoče vrniti le, če zaščitna folija / pečat ni bila odstranjena ali Izdelek še ni bil odprt ali uporabljen.
Kopalke, spodnje perilo: Kopalk in spodnjega perila ni mogoče vrniti iz higienskih razlogov.
E-knjiga: E-knjiga je intelektualna lastnina, ki je ni mogoče finančno vrniti (prenesti ali kopirati), zato je ni mogoče zamenjati ali vrniti kupnine za nakupno ceno izdelka.
Zaloga, popolna: delni vračilo posameznih izdelkov z zaloge ni možno. Zahteva za skrivnostno polje bo sprejeta in rešena le, če se vrne celotna vsebina polja.
Darilo: Glede izdelkov, ki jih prejmete kot darilo, ni pritožb.
OPOZORILO: Če prostovoljno vrnete izdelek, ki ga ni mogoče umakniti iz nakupa izven 14-dnevnega odstopnega roka, izven 14-dnevnega roka vračila po obvestilu o odstopu, ali izdelek, ki ga niste kupili v naši trgovini, bo ta izdelek po plačilu se vrne le 10 EUR, kar pomeni stroške obravnave neutemeljene reklamacije, sicer bo izdelek uničen.


SAMO POGOJI

ZAHTEVE POJMOV SO REŠENE.

GARANCIJA, MENJAVA REKLAMACIJ

V primeru okvare ali nepravilnega delovanja lahko uveljavljate 2-letno garancijo na vse elektronske naprave v našem asortimanu.

Garancija ne zajema:

telesne poškodbe
obraba zaradi uporabe
poškodbe zaradi nepravilne, nepravilne in neprevidne uporabe.
Izdelek je treba vrniti v originalni in nepoškodovani embalaži skupaj z dodatki. V nasprotnem primeru bo zahtevek za zamenjavo ali vračilo zavrnjen ali le delno rešen.

Za menjavo blaga izpolnite obrazec na spodnji povezavi ali nas o tem pisno obvestite po elektronski pošti.

Takoj, ko oddate obrazec, boste na svoj e-poštni naslov prejeli večmestno kodo za pritožbo, ki mora biti skupaj z naslovom zapisana na ovojnici. Če niste prejeli e -poštnega sporočila s kodo, se obrnite na nas po e -pošti.

Preden blago vrnete na naš naslov, obvezno preverite (npr. Potrditev naročila ali račun, ki ste ga prejeli po e -pošti), ali ste izdelek kupili v naši spletni trgovini. Če nam pošljete izdelek, ki ga niste kupili v naši trgovini, ne bomo odgovorni za napako in ne bomo vrnili paketa.

Izdelek nam pošljite najkasneje v 14 dneh po izpolnitvi obrazca za pritožbo na naslednji naslov:


UlicaParmova 109
MestoMaribor
Država / provinca / pokrajina

Slovenija

Poštna številka2508
Telefonska številka

051-702-685


Priporočamo, da pošiljko pošljete priporočeno - v primeru izgube paketa lahko še vedno rešimo vašo pritožbo.